luni, 4 iulie 2011

METALURGI SEMNATARI AI DECLARAȚIEI DE INDEPENDENȚĂ A SUA

Declarația de independență a Statelor Unite ale Americii este un document prin care cele treisprezece colonii ale Marii Britanii din America de Nord s-au declarat independente de Regatul Unit al Marii Britanii explicând totodată clar motivul pentru care au făcut-o.
Acest document a fost semnat de 56 de personalități în calitate de delegați ai Congresului Continental din partea celor 13 colonii care au devenit cele 13 state fondatoare a SUA. Toți erau oameni educați și cu avere (24 de juriști și avocați, 11 comercianți, 9 fermieri și deținători de plantații) toți cetățeni britanici. Au afirmat solemn că „jurau cu viața, averea și onoarea lor", acești oameni erau pe deplin conștienți că riscau arestarea, confiscarea totală a averii și executarea prinspânzurătoare, care era în acele timpuri pedeapsa comună pentru orice act ce era considerat trădare de către coroana britanică. Dintre aceștia 7 au fost metalurgi sau au avut în proprietate fabrici producătoare de fontă, oțel sau metale neferoase, fiind producători de piese turnate sau forjate din aceste aliaje.
Documentul a fost ratificat de Congresul Continental în ziua de 4 iulie 1776.

Iată lista celor 7 metalurgi:
- Carroll, Charles (1723-1783) om de afaceri, avocat, producător de fier și politician din statul Maryland;
- Smith, James (1719-1806) din statul Pennsylvania, politician, născut în Irlanda, proprietarul unui cuptor de fier din 1771;
-Taylor, George (1716 -1781) om de afaceri, politician din statul Pennsylvania, născut în Irlanda, de unde a emigrat în America de Nord britanică în 1736. A lucrat la firmele Warwick și Coventry Forge din Pennsylvania. Căsătorit cu văduva proprietarului cuptoarelor Warwick. Din 1764 s-a mutat la Easton unde a continuat să producă fier pentru eforturile de război;
- Wilson, James (1742-1798) avocat și politician, dar și om de afaceri din Pennsylvania;
- Ross, George (1730-1779) politician, procuror, om de afaceri din Pennsylvania;
- Livingston, Philip (1716-1778) comerciant, politician din statul New York;

- Hopkins, Stephen (1707-1785) politician din statul Rhode Island
a devenit un negustor bogat și constructor de nave.

După:
- Paul A Gilje- „Enciclopaedia of revolutionary America”- „FACTS ON FILE” New York – 2010;
- Lessiter, Michael J.; Kotzin, Ezra L. - „Timeline of casting technology: with a history set in motion before the dawn of man, metalcasting was the very corner stone of human kind's emergence from the dark Ages and its continued prosperity today.” „Modern Casting” –November 01, 2002.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu